Generic filters
Exact matches only

NIEUWS

 

Vernieuwde certificering en merkidentiteit ECDL Foundation

ECDL Foundation lanceert een vernieuwde certificering van digitale vaardigheden en een merkidentiteit die zal helpen tegemoet te komen aan de digitale vaardighedenbehoeften van studenten, werknemers en professionals in heel Europa. Dit doen zij op een moment waarop technologieën zich sneller dan ooit ontwikkelen. ICDL, de nieuwe naam voor het programma, wordt gelanceerd tijdens een evenement in Brussel op 10 mei.

ICDL is een toonaangevende wereldwijde certificering van digitale vaardigheden die mensen in staat stelt het meeste uit technologie te halen in hun professionele en privéleven. Meer dan 70 miljoen ICDL-certificeringstests zijn uitgevoerd door ruim 16 miljoen kandidaten. ICDL is beschikbaar in meer dan 100 landen via een netwerk van 20.000 testcentra.

ICDL, voorheen bekend als ECDL in Europa, werd in 1997 opgericht als een gezamenlijk project tussen verschillende computerverenigingen in Europa, met financiering van de Europese Unie. Sindsdien is het programma beschikbaar in alle Europese landen, evenals landen over 6 continenten.

Damien O’Sullivan, CEO van de ICDL Foundation: “We hebben veel succes gezien met ECDL, maar met een frisse merkidentiteit en nieuwe programma-inhoud zijn we klaar voor de komende 20 jaar. De vaardigheden die alledaagse computergebruikers nodig hebben, veranderen snel. Technologie wordt een groter deel van alle banen en het soort dingen dat werkgevers verwachten dat hun werknemers kunnen doen, verandert ook. We lanceren nieuwe modules, zoals Data Analytics en Digital Marketing, evenals een nieuwe programmastructuur om ervoor te zorgen dat ICDL de vaardigheden certificeert die mensen helpen effectiever en efficiënter te werken.”

Met de lancering van het vernieuwde programma zijn vier ICDL-programma’s beschikbaar: ICDL Digital Student, ICDL Workforce, ICDL Professional en ICDL Digital Citizen.

© 2019 ECDL Nederland
Privacystatement | Algemene voorwaarden