Generic filters
Exact matches only

over ons

 

 

Over ECDL

ECDL Module Presentaties Gevorderd

Wie zijn wij?

ECDL Nederland is onderdeel van ICDL, International Certification of Digital Literacy. Onze missie is om wereldwijd de digitale vaardigheden te bevorderen van individuen, onderwijs en organisaties. Miljoenen mensen in meer dan 100 landen hebben inmiddels het ICDL-programma gevolgd in een van de meer dan 24.000 ICDL erkende examencentra.
Ons doel is om een ICT-certificering aan te bieden die het meest praktisch is en het beste voor onze klanten. Daarom werken wij samen met ICT-brancheorganisaties, beleidsorganisaties en onderwijspartners.

We zijn geworteld in de ICT-branche

ECDL is ontstaan vanuit de markt, vanuit ICT-brancheorganisaties en is daarmee sterk geworteld in de praktijk. Wij staan in direct contact met de KNVI, de Nederlandse vereniging voor informatieprofessionals, hét platform voor professionals in Informatiemanagement, Informatietechnologie en Informatievoorziening.
Voor de certificeringen baseren wij ons op Digcomp, het Europese raamwerk voor digitale vaardigheden. Vanuit dit raamwerk hebben wij zelf modules ontwikkeld. Deze zijn in lijn met de vier digitale vaardigheden die in het Nederlandse onderwijs vanuit SLO en Kennisnet samen ‘digitale geletterdheid’ vormen.

Voordelen van de ECDL aanpak

De ECDL Foundation anno 1997

De ECDL Foundation is ontstaan vanuit een digitale taakgroep van de Raad van Europese Professionele Informaticaverenigingen CEPIS. Deze taakgroep richt in augustus 1996 in Zweden ECDL op, het Europees computerrijbewijs. Om ECDL aan te sturen wordt op 8 januari 1997 in Dublin de ECDL Foundation opgericht, een organisatie zonder winstoogmerk.
Ook buiten Europa is interesse. Daar heet het certificaat ICDL. In Afrika en Zuid-Amerika promoten computerorganisaties ICDL en in 1999 tekent ECDL Foundation een contract met UNESCO, waarmee ICDL de internationale standaard wordt in verschillende Arabische staten. Daarna verovert ICDL de markt in Noord-Amerika en Azië.
In 2015 bereikt ECDL het magische getal van 14 miljoen kandidaten. Inmiddels is ECDL uitgegroeid tot dé praktische standaard voor bevordering van digitale geletterdheid.

© 2019 ECDL Nederland
Privacystatement | Algemene voorwaarden