Keuzedeel Digitale vaardigheden Basis & Gevorderd

Speciaal voor het MBO heeft ECDL een tweetal examens ontwikkeld voor het keuzedeel digitale vaardigheden basis en gevorderd (K0022 en K0023). De examens zijn ook geschikt om als werknemer of sollicitant reeds verworven competenties te bewijzen.

Voor beiden examens is een nieuwe toets matrijs opgesteld welke aansluit met het kwalificatiedossier. Het examen bevat praktische vragen welke aansluiten bij de digitale actualiteit. Het examen wordt geautomatiseerd nagekeken. Hiermee is de kwaliteit geborgd en bespaart de docent tijd. Deze nieuwe examens bieden scholen de mogelijkheid om leerlingen financieel laagdrempelig een gepersonaliseerd en officieel erkend ECDL certificaat aan te bieden.

Onderwerpen welke aan bod komen zijn onder andere: Tekstverwerken, Spreadsheets, informatie zoeken en bewaren, E-mail, cloud computing, presentaties, mediawijsheid, social media, agenda's, beveiliging en privacy, video en mobile devices.

Het keuzedeel gevorderd examen is breder qua thema's en tegelijk worden een aantal basisonderdelen verdiept. Het basisexamen is inzetbaar vanaf MBO niveau 2 en het gevorderde vanaf MBO niveau 3.

Demo toets examen keuzedelen

U kunt hier een demotoets opstarten zodat u een goede indruk krijgt over hoe het Keuzedelen examen eruit ziet.

Om de demotoets op te starten moet u de volgende stappen uitvoeren:

Heeft u Internet Explorer of Edge als standaard browser ingesteld:

  1. Download de demotoets (het kan een paar seconden duren voordat u het scherm ziet)
  2. Klik vervolgens op doorgaan

Maakt u gebruik van Google Chrome, Mozilla, Firefox, Safari of een andere browser, dan zult u de demotoets moeten downloaden.

  1. Klik op de download link en sla de demotoets (Sophia.exe) lokaal op, of eventueel op uw bureaublad
  2. Start de applicatie door dubbel te klikken en selecteer vervolgens 'Assessment toets'
  3. Vul het wachtwoord "keuzdemo" in en klik op doorgaan

Inhoud keuzedeel Basis / Inhoud keuzedeel Gevorderd