ECDL Huisstijl en marketingondersteuning

Op deze pagina kunnen ECDL examenlocaties officiële ECDL logo's, teksten en relevant beeldmateriaal downloaden. Het gebruik hiervan is vrij en is enkel voorbehouden aan bestaande ECDL examenlocaties die aan hun licentieverplichtingen hebben voldaan. Een éénduidige communicatie en gebruik van het merk ECDL en onze gemeenschappelijke diensten versterkt de herkenbaarheid voor klanten.

Richtlijnen gebruik van het merk ECDL:
Elke examenlocatie toont aan ECDL examenlocatie te zijn. Dit dient minimaal op de volgende wijze te geschieden:

  1. Bij de entree of zichtbare plek ophangen van het kunststof deurschildje "ECDL geautoriseerd testcentrum" (optioneel plakt u één van de logo's als folie op een raam). Heeft u het deurschildje niet meer, stuur ons dan een e-mail info(at)ecdl.nl
  2. Vermelding van ECDL (of Europees Computer Rijbewijs) in de websitenavigatie van uw organisatie en vermelding van de ECDL logo's (Europees Computer Rijbewijs & ECDL geautoriseerd Testcentrum) op uw website. Het logo linkt daarbij naar een omschrijving van ECDL (zie voorbeeld tekst hieronder) en haar productaanbod.

Te gebruiken logo's:

Video's

 

Voorbeeld introtekst Commerciële opleiders:

Erkend vaardig met ECDL, Europees Computer Rijbewijs
Toets en bewijs uw vaardigheden in het veilig en efficiënt gebruik van diverse computertoepassingen met het onafhankelijk internationaal erkend ECDL, Europees Computer Rijbewijs®. Toegespitst op de actualiteit, variërend van Online Essentials, Tekstverwerken, Spreadsheets, het maken van Presentaties tot Online Samenwerken. Op Basis en voor een aantal modules ook op Advanced niveau. U kunt binnen het NEW ECDL programma kiezen uit meer dan 10 modules.

Voeg met een ECDL certificaat waarde toe tijdens uw studie, werk en aan uw CV.

Officieel internationaal erkend certificaat
Doet u voor het eerst examen dan dient u éénmalig een ECDL ID (registratienummer) aan te schaffen. Wereldwijd kan op circa 24.000 locaties met het ECDL-ID een ECDL examen worden gedaan. Als een aantal modules zijn behaald, ontvangt de kandidaat een officieel fysiek ECDL certificaat. Uw diagnose en examen resultaten worden daarnaast gekoppeld aan uw persoonlijk ECDL Online Profiel en kunt u altijd inzien en delen.

Met ECDL bewijs je digitaal vaardig te zijn!

Voorbeeld introtekst scholen:

Op onze school worden leerlingen voorbereid op de digitale toekomst en het veilig en efficiënt gebruik van internet en diverse computertoepassingen. Onze school is dan ook trots om geautoriseerd te zijn om examens en diagnoses te mogen afnemen voor het internationale ECDL, Europees Computer Rijbewijs®. Of het nu gaat om Online Essentials, Tekstverwerken, Spreadsheets, het maken van Presentaties en Online Samenwerken, een ECDL certificaat voegt waarde toe tijdens studie, werk en aan het CV.

Binnen onze school worden lessen gegeven op basis van de ECDL Syllabus en komen delen van het NEW ECDL programma aan bod.

Als een aantal modules zijn behaald ontvangt de leerling een officieel fysiek ECDL certificaat. De resultaten worden daarnaast gekoppeld aan een persoonlijk ECDL Online Profiel zodat de leerling deze altijd kan inzien en delen op Social Media.

Aanvullende informatie voor ECDL examenkandidaten van buiten school:
Bent u geen leerling van onze school maar wilt u toch een ECDL examen bij ons doen, dan kunt u contact opnemen met: <naam, e-mail>. Doet u voor het eerst examen, dan verstrekken wij u een ECDL ID (registratienummer). Deze ECDL-ID is uw hele leven lang geldig.

Generieke tekst: "Over ECDL":
Met meer dan 13 miljoen kandidaten, 50 miljoen afgenomen examens in ca. 150 landen is ECDL DE internationale standaard in het veilig en efficiënt gebruik van verschillende computertoepassingen. ECDL Nederland levert een breed scala aan competentiegerichte toetsen, examens en certificaten in digitale vaardigheden aan het onderwijs en bedrijfsleven. De inhoud van de ECDL examens worden ontwikkeld door de ECDL Foundation, een not-for-profit organisatie met maatschappelijke zetel in Dublin. De Foundation waarborgt de internationale standaarden en de continue ontwikkeling en vernieuwing van de modules.