ECDL Foundation

Door bekwaam gebruik van ICT, brengen wij individuen, organisaties en de maatschappij verder. De ECDL Foundation bewaakt en faciliteert als internationale certificeringsorganisatie het ECDL (European Computer Driving Licence) programma. ECDL Foundation is een not-profit organisatie gevestigd in Dublin, publiceert de ECDL syllabi, de leerdoelen van de ECDL-modules en zorgt voor naleving van de uniforme internationale normen. Het zorgt ervoor dat de testmethoden, curricula en tests overeen komen met de huidige stand van de techniek. De Foundation ondersteunt de nationale ECDL operators, zoals ECDL Nederland, bij de uitvoering.

ECDL is een initiatief van CEPIS (The Council of European Professional Informatics Societies). CEPIS heeft de ECDL Foundation opgericht als coördinerend orgaan voor ECDL in Europa. NGI-NGN is voor Nederland lid van CEPIS.

Oorspronkelijk was ECDL een Europees initiatief met als doel om een ​​uniforme standaard voor informatica toepassing in Europa te creëren. Inmiddels geniet ECDL ook ver buiten de grenzen van Europa erkenning als ICDL (International Computer Driving Licence). Met 50 miljoen afgenomen examens in ca. 150 landen en 13 miljoen deelnemers is ECDL het meest gevraagde basiscertificaat voor computervaardigheid.