13-03-2018 | Bedrijven & Organisaties

Digitale vaardigheden: perceptie en werkelijkheid

Uit studies blijkt dat mensen hun digitale vaardigheden overschatten.En het gebrek aan digitale vaardigheden is onder jongeren even groot als onder ouderen." Volgens Harald de Vries, Programma Manager ICT bij ECDL Nederland. "Hierbij is certificering belangrijk omdat certificering vaardigheden en kennis definieert die individuen nodig hebben. Ook valideert certificering de opleidingskwaliteit en motiveert het deelnemers om de opleiding succesvol af te ronden."

13-03-2018 | Bedrijven & Organisaties

ECDL Nederland en Uitgeverij Instruct maken totaalpakket keuzedelen digitale vaardighedenECDL Nederland (het Europees Computer Rijbewijs®) en educatieve uitgeverij Instruct kondigden vandaag hun samenwerking aan. De organisaties slaan de handen ineen om samen twee keuzedelen voor het mbo aan te bieden op het gebied van digitale vaardigheden. Het basisexamen is inzetbaar vanaf mbo niveau 2 en het examen voor gevorderden is bedoeld voor studenten vanaf mbo niveau 3.

Lees meer

13-03-2018 | Bedrijven & Organisaties

Digitale vaardigheden: perceptie en werkelijkheidInvesteren in digitale vaardigheden blijft belangrijk. We hebben te maken met een perceptie en werkelijkheid probleem.

Lees meer