27-09-2017 | Bedrijven & Organisaties

Awareness creëren bij personeel over cybercriminaliteit

Centric en ECDL Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om het leermateriaal DIEV (Security & Privacy Awareness) van Yesiken en het daaraan gekoppelde ECDL-examen op grote schaal in Nederland aan te gaan bieden. Met behulp van dit door ECDL goedgekeurde e-learningprogramma kunnen werknemers kennis opdoen en zich bewust worden van de basisprincipes rondom informatiebeveiliging en privacy en leren hoe zij hier veilig mee om kunnen gaan.

Hoewel veel bedrijven zich inmiddels wel bewust zijn van de gevaren van cybercriminaliteit, is het voor hen nog vaak een uitdaging om bewustwording onder hun personeel te creëren. Uit recent onderzoek van Verizon (2017, Data Breach Investigations Report (DBIR)) blijkt dat cybercriminelen zich steeds vaker richten op de zwakste schakel in de beveiliging: de mens. Opvallend is bijvoorbeeld dat in maar liefst 90 procent van de gevallen van cybercrime phishing een rol speelt.

Met het doorlopen van de training en het slagen voor het examen bewijst een kandidaat dat hij zich bewust is van de gevaren van o.a. datalekken, virussen en phishing-aanvallen. Na het behalen van het examen ontvangt hij of zij een erkend Security&Privacy Awareness certificaat.

Mehmet Demirkapu, businessunitmanager Centric Education: "De digitalisering neemt nog altijd toe. Deze ontwikkeling zorgt voor veel nieuwe kansen bij instellingen en bedrijven. Maar met het steeds digitaler worden van alle processen, zien we ook de beveiligingsrisico's toenemen. Denk aan phishing, malware- en ransomware-aanvallen. Om dit soort incidenten in te perken of te stoppen, is het belangrijk om eindgebruikers te leren welke gevaren er zijn en hoe zij die gevaren kunnen herkennen en voorkomen. Door samen met ECDL de training DIEV aan te bieden, maken we eindgebruikers security aware, kunnen we de beveiligingsrisico's verkleinen en schades beperken.

"Roy Osinga, directeur ECDL Nederland: "Wij zijn verheugd met de overeenkomst en hopen daarmee een verdere bijdrage te leveren aan de bewustwording van de gevaren van cybercrime bij personeel in Nederland.

"Kenneth van Cauter, eigenaar Yesiken: "Met de ontwikkeling van de DIEV online training hebben wij heel bewust gekozen om een oplossing te bieden voor eindgebruikers. Een doelgroep die vaak vergeten wordt, terwijl deze misschien wel het grootste risico vormen bij cyberaanvallen. De goedkeuring van de DIEV online training door ECDL zien wij als een bekroning op ons werk."

27-03-2018 | Bedrijven & Organisaties

GAP BETWEEN PERCEPTION AND REALITY OF DIGITAL SKILLS HOLDING PEOPLE BACKPoor digital skills hold back individuals and businesses. Research carried out by Lloyd’s Banking Group in the UK recently found that 1.6 million businesses in the UK lack digital skills, and that this can lead to time wasted and decreased turnover.

Lees meer

13-03-2018 | Bedrijven & Organisaties

ECDL Nederland en Uitgeverij Instruct maken totaalpakket keuzedelen digitale vaardighedenECDL Nederland (het Europees Computer Rijbewijs®) en educatieve uitgeverij Instruct kondigden vandaag hun samenwerking aan. De organisaties slaan de handen ineen om samen twee keuzedelen voor het mbo aan te bieden op het gebied van digitale vaardigheden. Het basisexamen is inzetbaar vanaf mbo niveau 2 en het examen voor gevorderden is bedoeld voor studenten vanaf mbo niveau 3.

Lees meer