04-04-2017 | Bedrijven & Organisaties

ICT in het onderwijs Module gelanceerd door ICDL Foundation

De module is gericht op leerkrachten, om hen uit te rusten met de vaardigheden die ze nodig hebben om effectief gebruik te maken van technologie in de klas. De lancering vond plaats tijdens ECDL-Afrika's Annual Test Center Forum in de Rwandese hoofdstad. ICT in het onderwijs sluit aan bij de behoeftes van leraren die worden geconfronteerd met de snelle vooruitgang in onderwijs technologie in de klas. Het richt zich op de specifieke vaardigheden die essentieel zijn voor de integratie van technologie in het onderwijs.

Veel docenten hebben weinig vertrouwen in hun vermogen om ICT te gebruiken in het onderwijs, en er is een sterke vraag naar mogelijkheden om professionele vaardigheden te ontwikkelen in het gebied. De ICT in het onderwijs module is ontwikkeld met de inbreng van deskundigen uit de hele wereld, en is met succes uitgetest in Ierland en Zimbabwe en in Hongarije vastgesteld. Ook in Nederland heeft ECDL afgelopen jaar ruim 1000 docenten en stafmedewerkers succesvol meegenomen in hun ontwikkeling. Meer weten, klik hier.

23-10-2017 | Bedrijven & Organisaties

Innovatieve vaardigheden studenten stimuleren met FINCODAWerken aan de ontwikkeling van innovatieve vaardigheden. Dat was het doel van een pilotworkshop over het belang van innovatie aan een groep van 26 studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN).

Lees meer

17-10-2017 | Bedrijven & Organisaties

Associatie en ECDL op KNVI JaarcongresOp 9 november organiseert vakvereniging KNVI haar jaarlijkse congres voor informatieprofessionals, met als thema ‘Informatie = macht’.

Lees meer