04-04-2017 | Bedrijven & Organisaties

ICT in het onderwijs Module gelanceerd door ICDL Foundation

De module is gericht op leerkrachten, om hen uit te rusten met de vaardigheden die ze nodig hebben om effectief gebruik te maken van technologie in de klas. De lancering vond plaats tijdens ECDL-Afrika's Annual Test Center Forum in de Rwandese hoofdstad. ICT in het onderwijs sluit aan bij de behoeftes van leraren die worden geconfronteerd met de snelle vooruitgang in onderwijs technologie in de klas. Het richt zich op de specifieke vaardigheden die essentieel zijn voor de integratie van technologie in het onderwijs.

Veel docenten hebben weinig vertrouwen in hun vermogen om ICT te gebruiken in het onderwijs, en er is een sterke vraag naar mogelijkheden om professionele vaardigheden te ontwikkelen in het gebied. De ICT in het onderwijs module is ontwikkeld met de inbreng van deskundigen uit de hele wereld, en is met succes uitgetest in Ierland en Zimbabwe en in Hongarije vastgesteld. Ook in Nederland heeft ECDL afgelopen jaar ruim 1000 docenten en stafmedewerkers succesvol meegenomen in hun ontwikkeling. Meer weten, klik hier.

27-03-2018 | Bedrijven & Organisaties

GAP BETWEEN PERCEPTION AND REALITY OF DIGITAL SKILLS HOLDING PEOPLE BACKPoor digital skills hold back individuals and businesses. Research carried out by Lloyd’s Banking Group in the UK recently found that 1.6 million businesses in the UK lack digital skills, and that this can lead to time wasted and decreased turnover.

Lees meer

13-03-2018 | Bedrijven & Organisaties

ECDL Nederland en Uitgeverij Instruct maken totaalpakket keuzedelen digitale vaardighedenECDL Nederland (het Europees Computer Rijbewijs®) en educatieve uitgeverij Instruct kondigden vandaag hun samenwerking aan. De organisaties slaan de handen ineen om samen twee keuzedelen voor het mbo aan te bieden op het gebied van digitale vaardigheden. Het basisexamen is inzetbaar vanaf mbo niveau 2 en het examen voor gevorderden is bedoeld voor studenten vanaf mbo niveau 3.

Lees meer