ECDL Citizen

Overheden en organisaties bieden steeds meer informatie en producten online aan, het verandert de manier waarop we omgaan met hen. Deze verschuiving betekent een uitdaging voor een groot aantal burgers die op dit moment niet over de noodzakelijke vaardigheden beschikken om toegang te krijgen tot deze online diensten en voor de departementen en organisaties die vinden dat deze diensten grotendeels onderbenut zijn.

Het Citizen programma stelt mensen met een beperkte kennis van computers instaat om het meeste uit het internet en e-mail krijgen door het uitleggen van de basisprincipes van de computer en op internet gebaseerde communicatie.

  • Het is een certificatieprogramma dat mensen in staat stelt om te leren omgaan met computers en het internet;
  • Het is ontworpen om mensen te helpen om het meeste uit het internet te halen door uit te leggen en te doen;
  • Het biedt de essentiĆ«le vaardigheden die mensen nodig hebben om actief deel te nemen aan de informatiemaatschappij;
  • Het is de oplossing voor iedereen die voelt er niet bij te horen omdat deze niet over internet vaardigheden.

Voor wie is het?

Het digitaal-Citizen programma is speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperkte kennis van computers en het internet. Op dit moment is er nog steeds een groot deel van de bevolking welke niet over de juiste vaardigheden beschikken om effectief en effectief en veilig toegang tot het internet hebben. Het Citizen programma staat open voor iedereen, ongeacht de status, opleiding, leeftijd, vermogen of begrip. Typische kandidaten die deelnemen aan het Citizen programma zijn degenen die computers zelden gebruiken, sociaal zwakkere, werkzoekenden en senioren.

"Ons streven is dat mensen zich blijven inzetten om bij te blijven op het digitale vlak."