Erkend vaardig

Een opleiding krijgt erkenning als het afgesloten wordt met een onafhankelijk examen. Met meer dan 14 miljoen kandidaten in meer dan 100 landen is het internationale ECDL (Europees Computer Rijbewijs) de standaard voor het meten en bewijzen van de mate van digitaal vaardig zijn: een verrijking van CV's.

Ook kunt u voor training contact opnemen met een ECDL opleider of kandidaten verwijzen naar een van de meer dan 50 officiƫle openbare examenlocaties.

De ECDL examens worden door middel van een online testsysteem en onder geaccrediteerd toezicht afgenomen. Diagnoses daar en tegen kunnen ook op locatie (werk, thuis of bij opleider). De sterkte van de ECDL toetsen ligt in het feit dat deze zeer nauw aansluiten met de praktijk: de uit te voeren taken gebeuren deels rechtstreeks in de desbetreffende applicatie.

Wilt u ECDL diagnose-instrumenten of examens inzetten dan bespreken we graag de mogelijkheden.

In de praktijk:

Voor elke ECDL module kan een examen worden afgelegd. De certificeringsexamens worden altijd gehouden in een gecertificeerd ECDL examenlocatie of er komt een ECDL examinator langs. De meeste examens duren 45 minuten en wordt als succesvol beschouwd wanneer de kandidaat minimaal 75% scoort. Al uw examenresultaten worden gelinkt aan een kandidaat zijn ECDL ID en zijn zichtbaar in zijn of haar Online Profiel. Bepaalde combinaties van examens resulteren in een certificaat/diploma (zie ook ECDL modules).

ECDL examens worden afgelegd voor de verschillende besturingssystemen en softwareversies en zijn ook deels besturingssysteem onafhankelijk.